RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  iDog – Играчка за пораснали деца
  Покрай IDF 2006 и ходенето ми до щатите успях (най-накрая) да си намеря и купя iDog. За тези от вас, които си нямат идея какво е това, ще добавя леко разяснение.


  iDog е високотехнологична (как звучи само) играчка за деца, която представлява "интелигентно" куче робот с ограничена степен на движение (мърда си само главата и ушите). Като движението на кучето робот е свързано с това което то "чува" посредством вградения микрофон, като любимата му храна естествено е музика. Може да свържете директно аудио източник към кучето, при което да го използвате като високоговорител, макар звука да не е перфектен то той е съвсем задоволителен. Освен движението в ритъма на музиката кучето осигурява и светлинна индикация, пак в ритъм, като допълнително предлага и няколко други метода на взаимодействие с потребителя. Естествено в зависимост от това какво "внимание" му обръщате и с каква музика го "храните" то развива собствена персоналност и започва да реагира според нея. Общо взето добре изглеждаща и забавна занимавка, която обаче естествено никъде не може да се намери у нас… то всъщност предполагам, че и тук малко хора дори подозират за нейното съществуване. Същевременно в щатите тя може да се купи срещу скромната сума от порядъка на 35$, което дори за тук не е особено висока цена, като естествено няма кой в България да се сети вече цяла година (откакто излезе първото поколение) да внесе.

  Моделът, който аз успях да открия в една от големите търговски вериги в САЩ мисля, че е второ поколение, защото има леки подобрения откъм дизайна и предлага по-ниска консумация на електроенергия, което е доста важно предвид, че се захранва от батерии. Естествено дори в щатите не беше много лесно да го намеря и в крайна сметка попаднах само на бялата версия, при все че има още и черна, синя и дори розова.

  На запад (основно в САЩ) и естествено в "родината му" Япония iDog е огромен хит още от появата си на пазара, като специално в САЩ то беше един от най-желаните новогодишни подаръци. За да видите за какво става дума прилагам и едно кратко видеоклипче заснето преди малко 😉


  За да може да изгледате видеото е необходимо да имате инсталирана версия 8 на Flash Player и скорост към BG Peering-а поне 500 Kbps (в противен случай просто изчакайте да се кешира по-голяма част от филмчето). Ако не разполагате с инсталиран плейър или виждате само бял екран, то е необходимо да инсталирате: Macromedia Flash Player 8 (926 KB).

  Вашето мнение по темата...