RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Силиконово покритие за клавиатурата на лаптоп
  silicone-cover-lpt.jpg

  Неотдавна докато търсех нещо онлайн попаднах на този продукт във вид на тънко силиконово покритие, което се поставя върху клавиатурата на мобилния компютър с цел да я предпазва от различни вредни влияния. Предвид доста изгодната цена (при поръчка от Китай) нямаше как да не поръчам една бройка, за да я изпробвам. Преди това бях мяркал подобни решения, но не универсални като това, а специално направени за клавиатурата на MacBook, които ми се бяха сторили доста удобно допълнение. Тъй като конкретното решение е универсално, то представлява просто един тънък лист от гъвкав и доста издръжлив силикон, а не като предназначените специално за MacBook продукти, които са по-дебели и където има оформени вдлъбнатини за всеки бутон. Въпреки това и универсалното силиконово решение се оказва доста добро и удобно, а да не говорим, че пасна просто перфектно върху клавиатурата на 13-инчовия лаптоп, който използвам в момента.

  Силиконовото покритие е с дебелина от половин милиметър, и се “залепва” плътно над целия блок на клавиатурата, като идеята е по този начин да се постигне защита от попадане на боклуци или течности върху клавиатурата, а също така и да се защитят бутоните от изтъркване (това последното е проблем за мен). Силиконът е полупрозрачен, така че всички надписи и светлинни индикатори под него са съвсем ясно видими, а благодарение на това, че самото покритие е много тънко и гъвкаво няма никакъв проблем с натискането на бутоните. В допълнение покритието би трябвало да разполага с антибактериални свойства, защото нали знаете какво се говори за клавиатурата на компютъра и нейната чистота…

  За момента може да се каже, че съм доволен от използването на силиконовото покритие, като засега не съм имал проблеми с него, но разбира се такива могат да се появят и на по-късен етап. По-тъмните бутони на снимката по-горе са тези, които по-често използвам в резултат, на което тяхната повърхност се е изгладила и поради тази причина към тях по-лесно прилепва силиконовото покритие. Важен момент е да прецените какъв тип е охлаждането на вашия лаптоп, защото, ако той разчита на поемането на въздух измежду клавишите на клавиатурата, то използването на такова покритие може да се окаже сериозен проблем. За да избегнете възможността от прегряване заради намален приток на въздух е добре да проверите предварително дали под корпуса на клавиатурата няма отвори, защото силиконовото покритие покрива плътно. В зависимост от пътя на въздушния поток на охлаждащата система може да се окаже, че поставянето на силиконовото покритие не, само че не пречи, но дори е възможно да подобри охлаждането на вашия лаптоп… макар че все пак не разчитайте на това.

  За да си поръчате силиконово покритие за клавиатурата на лаптопа (6лв. с доставката)…

  9 коментара за “Силиконово покритие за клавиатурата на лаптоп”

  Вашето мнение по темата...