RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Apple iBook ще се произвеждат от Asus
  Още през февруари се носеха слухове, че производството на "по-ниския клас" iBook мобилни компютри на Apple с Intel процесори ще бъдат произвеждани от Asus. Чак днес обаче се появиха новини, че договорът между двете компании е бил финализиран.


  Изглежда, че договорът е за около 1,2 милиона бройки първоначално, като вероятно след това ще има и още, но предполагам, че от Apple първо ще изчакат да видят как ще бъде приет на пазара по-компактният модел мобилен компютър на компанията.

  Изглежда iBook с Intel процесори първоначално ще се произвежда само в модел с 13,3" екран (а какво става с 12" модел както при G4?), като за доставката на матриците ще се използват AU Optronics, Chi Mei Optoelectronics и LG Philips LCD. Това може да породи известно недоволство, особено ако се окаже че има по-сериозни разлики в осигуряваното от различните производители качество на изображение, цветово представяне, зрителни ъгли и т.н., но явно един производител само не би могъл да поеме целия капацитет.

  Продажбата на новите Intel-базирани iBook преносими компютри би трябвало да започне през юни, като цената все още не е известна…

  Вашето мнение по темата...