RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Prestigio Visconte 1300 и Mac OS X – чудна комбинация
  Най-накрая се добрах то това двуядрено зверче с 13" екран и естествено първото, нещо, което ми дойде на ум е да му сложа Mac OS X 10.4.5, за да видя колко добре ще работи с него…

  Разбира се чудесно с целия наличен хардуер, като изключим звука и безжичния мрежов контролер (не беше нещо неочаквано). Естествено проблемът със звука се решава просто като се добави нужното ID в драйвера за AC97, но за съжаление все още няма Mac драйвери за Intel-ските безжични мрежови контролери (в случая Intel PRO Wireless 3945ABG).

  Двете ядра на Т2300 (2x 1,66 GHz) се справят чудесно с натоварването, а GMA 950 видеоконтролера (макар и интегриран) върши чудесна работа (естествено с напълно функциониращ Quartz Extreme и Coreimage). Съвсем нормалната поддръжка на GMA 950 елиминира и проблемите с широкоекранния дисплей на лаптопа, които са налични при доста други модели преносими компютри с различни видеоконтролери при инсталация на OS X 😉 Единствено наличните в конфигурацията 512 MB DDR2-667 ми се струват леко недостатъчни за по-сериозно натоварване (въобще не говоря за игри), но пък още RAM се добавя много лесно при нужда.

  Официалният сайт на Prestigio, където все още липсва Visconte 1300

  Вашето мнение по темата...