RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Пресни впечатления от EasyTrader
  За тези от вас, които не знаят, EasyTrader е една от малкото affiliate платформи за реклама в българското уеб пространство, която аз използвам от известно време (близо година вече). И докато в началото бях що годе приятно изненадан, то много бързо започнаха да се трупат едно по едно твърде много негативни впечатления и вече съм на ръба да спра да използвам въобще тази система. Всъщност поне половината негативни отзиви идват не толкова от самата платформа, а по-скоро по вина на рекламодателите, които участват в нея. Това обаче не е оправдание, тъй като все пак фирмите, които искат да използват тази платформа за реклама на своите продукти и/или услуги би трябвало да се грижат много, за да извлекат максималното от парите, които плащат… за съжаление действителността далеч не е такава.

  Основният проблем, който ми прави впечатление е във факта, че рекламодателите в платформата са крайно ограничен брой и появата на нови компании си е почти рядкост, особено в момента покрай затегнатото финансово положение заради изтъкваната навсякъде криза. При начална регистрация разбира се ще имате голям избор от рекламодатели в платформата, но постепенно с течение на времето техният брой се стопява многократно и след няколко месеца почти няма да разполагате с никакво разнообразие от банери, които да показвате на своя сайт. Смешно е, че много често ми се случва в рамките на един месец даден рекламодател да не е прегледал моята кандидатура и съответно да я е одобрил или отказал, поради което тя бива автоматично отхвърлена от системата!

  А като споменах разнообразие от рекламодатели, няма как да не спомена и за разнообразието на рекламните банери, което в общия случай почти липсва. Що за безумие е дадена фирма да си мисли, че с една визия на своите рекламни банери, която е използвана в няколкото основни формати като размер, може да изкарат 1 година и да разчитат на голям интерес от потребителите. Още повече и при положение, че въпросните банери се въртят постоянно и на едни от най-посещаваните български сайтове като аrena и zamunda! Да не говорим за тоталната незаинтересованост на рекламодателите по отношение на специализираните им банери, които са обвързани с нещо за конкретна дата (нова година например), които продължават да са налични 2-3 месеца след изтичане на конкретната промоция.

  И докато по-голямата част от тези неща са по-скоро по вина на рекламодателите, то тук и самите easytrader имат вина, защото не си “образоват” достатъчно своите клиенти, тъй като все пак и техните приходи са пряко свързани с представянето и ефективността на рекламите на техните партньори. Да не говорим за редовните промени по системата на easytrader, в които лошо няма, когато се правят с цел подобряването на функционалността и възможностите, но не и когато в резултат на тях се получава нефункционалност на определени основни компоненти от системата. Както е случая с нефункционалността към момента за актуализираната AJAX-базира система за преглеждане на сключените партньорства и новите рекламодатели, която тотално елиминира възможността за използването на тази част от платформата през последните няколко дни. Очаквам с нетърпение кога ли този бъг ще бъде отстранен, тъй като благодарение на него половината система easytrader на практика е неизползваема за партньорите на платформата, които показват банери на сайтовете си.

  И как после Google да не изяде и този дял от рекламния интернет пазар в България…

  3 коментара за “Пресни впечатления от EasyTrader”

  Вашето мнение по темата...