RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Антимафиоти удариха топъплоудъри на незаконен софтуер
  Трима от най-активните ъплоудъри на незаконни софтуер, филми и музика в българското интернет пространство са задържани при спецакция на служители на НСБОП.

  Това е безпрецедентна акция в страната ни срещу т. нар. начини за размяна на файлове без те да са качени на специален сървър – торенти и пиър ту пиър, коментират от МВР.

  По-рано днес от Българската асоциация на музикалните продуценти изказаха пълната си подкрепа към акцията, засегнала потребителите на Arenabg.com.
  Очакваме тя да е само началото на подобни действия и проверки, насочени към овладяване на един от най-големите проблеми на музикалната индустрия у нас – присъствието на широко достъпно нелегално музикално съдържание в интернет, се казва още в изявлението.

  Откакто преди година са регистрирани в популярния сред потребителите сайт, тримата задържани са качили общо около 22 терабайта незаконна информация и са я предоставяли за споделяне с неограничен брой потребители.

  Това е над седем пъти повече от заловената информация върху двата сървъра в сградата на ЦИД през декември м.г.

  Пак се опитват да замажат очите на някой и да симулират активност, гонят обикновените потребители на P2P мрежите, докато "доставчиците" (част от които вече и пари вземат) продължават да си работят без никакви грижи!

  Вашето мнение по темата...