Случайна тема: Lexmark P915 забива..?
RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Playstation 3 ще е повече от конзола?
  В интервю за японският сайт watch.impress.co.jp, Изуми Кауаниши (шеф на Sony Computer Enteratinment Software Platform Development) е обявил, че новата конзола на компанията всъщност няма в никакъв случай да е просто конзола… Според неговите думи, стандартно Playstation 3 ще идва с напълно функционална Linux дистрибуция, както и компилатор (за Cell процесори) и допълнителни инструменти за разработка на софтуер.

  Безспорно това е добра новина за много потребители и означава, че разработката на софтуер за PS3 ще е доста улеснена за "обикновени потребители". Да не говорим за възможността да се използва доста богатият набор от приложения с отворен код, които предполагам лесно биха могли да бъдат компилирани и за Cell архитектурата на конзолата с включения компилатор?

  Може би все пак PS3 няма да се окаже просто една топ система, като хардуер, предназначена само и единствено за игри, а ще бъде наистина ново поколение конзола – мултимедиен домашен развлекателен център… Все пак ще трябва да почакаме още малко до месец ноември, за да видим дали от Sony ще се справят с осигуряването на всичко, което обещават в момента…

  Вашето мнение по темата...