Случайна тема: От Albatron обявиха GeForce 7300 GT
RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Кирила Корект 2007…
  БиЕмДжи представя новата версия на продукта за редакция на български текст в MS Office среда – Кирила Корект 2007

  За да получите повече информация за новата софтуерна версия на продукта, както и да се уверите лично в неговите качества като изтеглите 30-дневна пробна версия, посетете: www.cyrilla.bg или www.bmg.bg

  Кирила е комплексно решение улесняващо писменото Ви изразяване. Продуктът съдържа пакет инструменти за проверка на правописа, граматическа корекция, сричкопренасяне, двустранно конвертиране на файлове между 16-32 битови приложения и Windows и Macintosh платформи, както и добавяне на фонетична клавиатура. Пълната интеграция на Кирила с Microsoft Office гарантира безпроблемната Ви работа в продуктите от пакета.

  Новата версия (2007) на инструментите за работа с български език в MS Office среда е прецизно и сигурно средство за редакция на вашите текстове, така че те да са коректно написани, уместни по стил и адекватни на целите ви.

  Горните части от текстове са извадка от сайта на BMG и са по отношение на продуктите предлагани от компанията Кирила Корект… Цитирам ги, защото имам леко странно мнение за представянето на новата версия на Кирила Корект 2007 от гореспоменатата компания – автор на продукта. Миналата седмица буквално бяхме залети от една и съща информация в онлайн медиите за излизането на новата версия на програмата, но на всякъде беше пропусната една много важна особеност (ми то така става, като навсякъде се цитира прес релиз, в който основния елемент е изпуснат!).

  Та така, всъщност, посещавайки сайта на BMG към момента вие можете само и единствено да изтеглите 30-дневна пробна версия на програмата, без никъде да има информация за цена на продукта или как и откъде можете да си го закупите. Интересен факт, предвид това, че програмата беше официално представена на 16-ти май… Всъщност оказа се, че макар продуктът да е официално обявен, то: Той ще бъде пуснат на емблематичната дата 24 май., това е един много важен ред, който липсва в официалната информация за медиите (защо по дяволите!). Та този важен ред може да бъде прочетен единствено в новините на сайта на колегите от вестник Computerworld…

  За мен, като човек, който пише доста неща, както в Интернет, така и в печатно издание един такъв продукт като Кирила Корект 2007 е много интересен, особено когато и той наистина си върши добре работата. Не че вече допускам кой знае колко грешки (никога не може без хич), но не винаги има достатъчно време за подробно четене и корекция, пък и дори да се намери такова, пак нещо може да се изпусне… Например някоя друга запетайка, пълен член, да пропусна да оправя повторение на думи и т.н., все грешки, които се "намъкват" когато и където най-трудно може да ги открие човек.

  Та след като новата Кирила беше официално обявена, аз побързах да изтегля пробната версия, за да проверя все пак дали ще имам полза от тази програма. Най-добрия тест естествено е да взема няколко написани от мен текста и да проверя с помощта на Кирила тяхната коректност (да потърся колко грешки съм изпуснал). Естествено намериха се няколко, като изглежда най-често пропускам да коригирам повторения… в крайна сметка излиза, че Кирила би ми свършила чудесна работа, нали?

  Обаче в сайта на BMG, както вече казах, няма нито дума за цена на продукта или информация как и откъде той може да бъде поръчан… чудесно!, добре че колегите бяха написали важното уточнение на сайта и се сетих да погледна. Междувременно проверих и какво друго има писано за Кирила, дори се оказа, че от Office 1 Superstore вече продават програмата (няколко дни предварително) за сумата от 57.99 лева. Извинете ме, но не трябваше ли това да го науча от официалният сайт на програмата, но как да стане това, след като обявеният за такъв – www.cyrilla.bg не функционира, а на сайта на BMG няма нищо по въпроса за 24-ти май или за цената от 57.99 лева?

  В заключение май трябва да кажа, че след като така си се грижим за родния софтуер и при положение, че човек и да има желание да си купи една програма не може… е как да си поддържаме производителите на софтуер, като те явно не знаят как да го продават! И сега, като за капак, не бих се учудил да се появи "пиратска" версия на продукта, преди той още да е "излязъл на пазара"… пък после ще никой не зачита авторските права на "производителите" на софтуер, музика и филми…

  Пп. Надявам се докато ми изтече пробния период на програмата да има откъде да може да си я закупя "като нормален бял човек" 😛

  Вашето мнение по темата...