RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Нов облик за Windows XP
  По принцип не съм голям привърженик на шарените, странно изглеждащи глезотии, които не вършат полезна работа (в тази категория естествено не попада Konfabulator или по-известен в момента като Yahoo! Widget Engine). Стандартно даже Windows XP ползвам с класическата тема от 2К, защото съм свикнал с нея и ми е по-удобна… Днес обаче попаднах на една интересна тема, която ми хареса като визия и реших да я инсталирам да я пробвам (става дума за стандартна тема за XP, без да е необходима инсталацията на допълнителен софтуер, за да може да бъде използвана!)


  От сутринта работя с Resident OS темата и засега съм много доволен от нея (е естествено има някои дребни забележки, които по-скоро са на база личен вкус, но не и нещо сериозно, което да не е направено както трябва). Пък и темата е в един от любимите ми сини цветове, така че как да не я хареса човек… 😉

  Преди обаче да може да се инсталира темата трябва да се нанесе една "лека корекция" на Windows XP с помощта на UXTheme Multi-Patcher 4.0, след което да рестартирате компютъра. Следващата стъпка е да разархивирате файловете на темата в следната директория: C:/WINDOWS/Resources/Themes. Отваряте Window Explorer и влизате във въпросната директория, след което отивате в папка ResOS и отваряте файла ResOS.msstyles. Това действие ще ви отведе в Display Properties / Appearance панела, където е добре да си запишете новата тема като ResOS или друго име (да създадете .Theme файл от Themes панела, тъй като стандартно такъв липсва в архива). Остава само да активирате новата тема и да и се радвате.

  4 коментара за “Нов облик за Windows XP”

  Вашето мнение по темата...