RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Поредната черна точка за Спектър Нет
  Честно казано ми писна от Spectrum Net и тяхното безхаберно отношение спрямо всичките им дълготрайни клиенти и най-вече спрямо тези станали им такива от октомври миналата година досега. Причината за това, да спра да плащам на SpNet, след като ми изтече поредното предплащане за половин година (никога повече няма да повторя тази грешка!) се крие в тяхното лошо отношение. Просто спирам да си плащам, съответно и да получавам интернет достъп (услугата), без обаче да си прекратявам договора (засега)…

  По принцип близо 2 години съм техен доволен клиент, макар още от края на септември миналата година (2006) те много успешно да се опитват да си съсипят доброто име. Причината за това е публичното обявяване на поредното повишаване на максималните скорости за интернет достъп, които от Спектър твърдят че осигуряват. Ключовата дума тук е именно “твърдят“, защото те само това правят с рекламните си брошури и на официалния си сайт. Още преди малко повече от 6 месеца официално обявиха повишението на скоростите си, което все още не е станало реалност… Междувременно обаче всички нови клиенти през последните 6 месеца са били привлечени от нереално завишените “рекламни скорости”, без обаче те да ги получават!

  На няколко пъти отправях запитвания към служителите на Spectrum Net в “локалния офис” в моя квартал, при което получавах разнообразни оправдания от сорта на: от първи октомври, администраторите работят по въпроса, другата седмица, след месец, съвсем скоро и т.н. И към днешна дата, цели 6 месеца по-късно резултатът от всички тези усилия е точно нулев!?! Това ме навежда на мисли, като например, че администраторите работещи в Specturm са адски некадърни, след като повече от 6 месеца не могат да свършат една подобна задача… която между другото вече са изпълнявали няколкократно, откакто съм клиент на компанията (за увеличаването на скоростите става дума). Та така, колкото и търпелив да е човек все някога му писва и се насочва към друга алтернатива, а такива при интернет доставчиците има доста… 😉

  И естествено, като резултат мисля не е никак чудно решението ми да спра да ползвам услугите на Spectrum Net, поне докато не си оправят скоростите и не започнат да предлагат услугата на нивото, на което са я обявили още преди 6 месеца. След поредното запитване, при което им беше оставен телефон, на който да се обадят, когато нивото на услугата достигне обявените отдавна параметри отново стана ясно, че това ще се случи след месец-два!!! Причината този път е сливането или по-скоро “омесването” на собствеността между Homelan и Spectrum Net, което явно тече в момента и е свързано с доста организационна работа. Така или иначе аз не възнамерявам да плащам повече за услуга, която не получавам в реалните параметри обявени от фирмата доставчик (макар, че не бих казал, че бях недоволен от качеството на осигуряваната услуга). Ще чакам от компанията да се обадят, когато най-накрая си оправят качеството на услугата и започнат да предлагат това, което са обявили официално, за да продължа да ползвам тяхната услуга. Така или иначе поне, като знаят, че не могат да си вдигнат скоростите (както практиката показва) поне да не го бяха обявявали публично, преди самото увеличение да е факт (каквато би трябвало да е нормалната практика?!).

  А докато чакам Спектър, аз ще си ползвам услугите на техният конкурент – фирма АМ-НЕТ, при това съм напълно доволен от предлагания от тях интернет достъп. До толкова доволен, че да препоръчам на всеки клиент на Spectrum Net в Борово да последва моя пример и да спре да плаща на Спектър Нет за услуга, която реално не получава и не е получавал през последните 6 месеца и да се насочи към AM-НЕТ или пък да пробва някое от конкурентните предложения. Естествено става дума за спиране на плащане и съответно неполучаване на услугата интернет достъп от страна на SpNet, без обаче да се прекратява договора с компанията. Когато от Спектър си оправят качеството на услугата просто се продължава плащането и съответно получаването на интернет достъпа в обявените от доставчика параметри. Пък, ако толкова искат, нека от Спектър Нет да прекратят договора едностранно (което е тяхно право) и да загубят и мен и вас тотално като техен настоящ и бъдещ клиент!

  Повече информация за предлаганите от АМ-НЕТ услуги за интернет достъп…

  Един коментар за “Поредната черна точка за Спектър Нет”

  Вашето мнение по темата...