RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Докъде се простира цензурата в Интернет?
  Лог от провелата се под този надслов онлайн дискусия по-рано днес, с участието на Йовко Ламбрев, Тервел Няголов и Явор Колев вече е достъпен на сайта CHAT.IDG.BG. За съжаление основният гост, в лицето на господин Колев, се оказа, че има проблеми с интернет достъпа си във Вашингтон (а какво деца се намира във Вашингтон, окръг Колумбия?) и не взе особено дейно участие. Все пак станаха ясни няколко интересни факта, а именно:

  1. Секторът “Компютърни престъпления” в ГДБОП, чийто ръководител е Явор Колев, няма нищо общо с привикването “за справка” на Мишел от Optimiced.com по случая с цитираната информация за протестите около статута на Странджа. В такъв случай ми е особено интересно кой тогава от ГДБОП или въобще от СДВР има компетенциите да се занимава с подобен род теми?

  2. Явор Колев: Искам също да успокоя участниците в дискусията ,че ГДБОП няма функции да следи блоговете в интернет. Защо обаче Мишел твърди, че е станал свидетел на друго, или може би тези “функции” са характерни за друга организация на МВР?

  3. Явор Колев: лично аз не намирам разлика между блогъри и журналисти. Явно обаче г-н Колев е единствен в своето ведомство държи на подобно мнение, а и не само в своето, но както изглежда и в останалите държавни “органи”.

  4. Явор Колев: предлагам на г-жа Малцева идната седмица да организира офлайн дискусия в редакцията.С удоволствие ще присъствам и ще отговоря на вашите въпроси. Надявам се от ICT Media да откликнат на идеята и да организират подобна дискусия, където да няма “технически проблеми” по време на разговора и където да станат ясни отговорите на въпросите, вълнуващи блогърите в България.

  Един коментар за “Докъде се простира цензурата в Интернет?”

  Вашето мнение по темата...