Случайна тема: EVGA e-GeForce 7900 GX2 BlackPear
RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Launchy – по-добър от Colibri
  Преди време в блога бях писал за една интересна програмка носеща името Colibri, която има за цел да улесни стартирането на приложения и да ускори достъпа до често ползвани функции. Днес обаче попаднах на едно подобно решение, което макар да не разполага с всички функции на Colibri, се оказа доста по-удобно, бързо и приятно за ползване.

  Новото предложение се казва Launchy, което като замисъл много наподобява на Colibri. Това, което ми харесва повече при Launchy е по-лекия и бързодостъпен интерфейс (включително и разнообразни скинове), който позволява на потребителя дори да избира конкретни директории и типове файлове, които също да бъдат индексирани и достъпни за бързо стартиране/отваряне през приложението.

  Как всъщност се ползва Launchy? Много просто, достатъчно е да натиснете ALT + SPACEBAR, за да извикате прозореца на програмата. Следва да напишете името или поне част от него на нужния файл или програма, при което отдясно се появява информация за избраният в момента файл или приложение. С натискане на ENTER можете да стартирате това приложение веднага, имате на разположение и списък с отговарящи на изписания текст файлове (ако повече от един отговаря на въведения текст).

  Освен за програми е особено удобно за любимите MP3-ки, често ползвани DOC и XLS файлове, снимки, видеофайлове и каквото още ползвате по често и искате да ви е достъпно бързо по всяко време… както се казва на един клик разстояние, но дори без кликване. Всъщност най-голямото удобство в случая е липсата на нуждата от преместване на ръката от клавиатурата към мишката, просто докато пишете нещо бързо можете да стартирате нужно приложение без участието на мишката 😉

  Можете а изтеглите Launchy от тук (~ 820KB)…

  Вашето мнение по темата...