RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Ех този мой никакъв късмет…
  Ех този мой никакъв късмет, все като си купувам нещо за лично ползване и все има някакъв проблем…

  Най-накрая събрах пари, за голям LCD телевизор и се насочих към най-читавия модел на пазара, който освен всичко друго е и на доста добра цена. Става дума за 32-инчовия Hyundai Q320 от Multielectronics, наистина много качествен модел и като матрица и като образ, а да не говорим за възможностите който предлага… Но се оказа, че 1366×768 матрицата не е без дефекти… на пръв поглед не забелязах мъртви пиксели, на което се зарадвах, тъй като обикновено с LCD мониторите не ми върви така. След като вързах PC-то към телевизора и пуснах един тест, веднага забелязах че има няколко мъртви събпиксела. Цели 5 на брой на 4 различни позиции на екрана или общо 5 събпиксела.

  Преди малко се обадих да проверя какви са гаранционните условия за подмяна на телевизора и за мое голямо съжаление се изискват над дефектни 5 събпиксела, а при мен са точно на границата от 5… Как мразя да имам толкова кофти късмет!

  Сега е момента да пробвам да възстановя някой от дефектните събпиксели (stuck pixel, а не dead pixel), тъй като при този тип дефекти има голяма вероятност за възстановяване с подходящия метод. Вече ако ставаше дума за мъртви пиксели, вероятността за “съживяване” е минимална… За целта се използват няколко програми, които имат за цел да променят бързо и в големи граници подаването напрежение към пикселите на матрицата при което спрелите да реагират събпиксели не рядко се “раздвижват” отново. При тази “терапия” ако има и други потенциални “жертви” при пикселите и те може да се появят, вместо да се оправят вече наличните дефекти. Или с други думи, ако не се оправят пикселите може и да успея да вляза в границите на броя дефекти за подмяна… 😉

  Вашето мнение по темата...