Случайна тема: Жълтото хапче...
RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  GOM Player – Интересна алтернатива на Media Player Classic
  Въпреки, че сайта не дава особено много информация за този плеър, то Корейският плеър GOM Player се оказа доста интересен и то не само на пръв поглед. Като заклет потребител на Media Player Classic, основно заради удобната функционалност и доста големите възможности за настройка и конфигуриране на плеъра трудно мога да бъда впечатлен от нещо в тази област 😉

  Основното предимство на GOM Player е липсата на нужда от инсталиране на каквито и да било кодеци освен самия плеър, в него е включена поддръжка за повечето основни аудио и видео формати, включително MKV и OGM видео контейнерите, както и форматите основно използвани от мобилни телефони като 3GP например.

  Като възможности за конфигуриране разполага с набор доближаващ се максимално, ако не дори надминаващ възможностите на MPC, като изключим частта за пипане по настройките на кодеците. При GOM Player липсва възможност за индивидуално настройване на кодеците, а вместо това са обобщени настройките през общи панели за конфигурация. Направи ми впечатление, че има и редица допълнителни интересни функции, които не би било зле да видят бял свят и в MPC… като например: възможност за направата на поредици скрийншотове на overlay повърхността с видеото, възможност за Sharpen/Blur/Noise ефекти в реално време и т.н.

  Направи ми впечатление, че GOM Player се справя значително по-добре при плейване на HDTV видео с висока резолюция, като се справя напълно безпроблемно дори на клипове, на които Media Player Classic се задъхва!

  Определено интересен плеър, явно ще го добавя като допълнение на MPC и ще ползвам двата в комплект – според случая… 😉

  Официалният сайт на GOM Player (версия 2.0.9.3360 е около 4 MB)…

  Вашето мнение по темата...