Случайна тема: Lite-On си е Lite-On и това е...
RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Какво означава 99.9% uptime?
  Какво означава, когато една хостинг компания твърди, че осигурява 99.9% uptime? Ами всичко на всичко това означава под 45 минути максимална неработоспособност на даден сървър всеки месец или с други думи максимум три 15-минутни паузи за “ремонт”.

  Сметката за това е съвсем проста… 31 дни * 24 часа * 60 минути прави 44640 минути. 99 процента от това време прави малко над 44595 минути.

  А причината да направя тази “проста сметка” е по повод на поредния момент, в който хващам сървъра на TopHost да не отговаря на заявки. Сървър, на който хоствам няколко сайта, като за щастие блога все още не е на него и затова може да прочетете това. От TopHost твърдят, че осигуряват 99,9% uptime, но само за последната седмица аз съм засичал два момента на неработоспособност на сървъра, като общото време сигурно е поне 2 часа… А проблемите с въпросния сървър на TopHost не са за пръв път, а вероятно няма и да са за последен… Мисля, че по-добра от тази антиреклама за ТопХост няма 😛

  Пп. И сървъра все още не отговаря, при положение, че трябваше да “проработи” отново до 15 минути според оператора от поддръжката, но това беше преди повече от 20 минути!

  Вашето мнение по темата...