Случайна тема: Впечатления от Logitech V400
RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Vista-съвместими USB флашчета!!!
  Под Vista-съвместими USB флашчета да се разбира устройства, който могат безпроблемно да бъдат използвани за ReadyBoost функционалността на Vista. Естествено че като нормални преносими устройства за съхранение на данни всичките изброени по-долу флашчета могат да се използват без никакви проблеми и при Windows Vista. Просто изискванията на новата операционна система към скоростта на трансфер и то най-вече при работа с малки блокове от данни са по-специфични и не всички налични на пазара у нас USB флашчета не отговарят на тези изисквания!

  Самите изисквания са скорост на четене от поне 2.5MB в секунда при случаен достъп до данни записани на флачето при използване на блокове от по 4 килобайта, както и минимум 1.75MB в секунда при запис на 512 килобайтови блокове с данни по цялата повърхност на флашчето.

  Vista-съвместими USB флашчета:
  – 512MB Kungston U3 Datatraveler
  – 1GB Verbatim Store’n’Go U3
  – 2GB Verbatim Store’n’Go Pro
  – 2GB Patriot Xporter XT
  – 2GB Samsung Mighty Drive

  Vista-несъвместими USB флашчета:
  – 1GB Corsair Voyager
  – 1GB Corsair Readout
  – 1GB PQI Cool Drive
  – 8GB TrekStor

  Смятам да допълвам този списък когато ми попаднат други флашчета, които все още не съм проверил. Така или иначе ReadyBoost функционалността на Vista и съвместимостта на USB флашчетата с нея не е за пренебрегване при избора на USB преносима памет към дадения момент 😉

  Вашето мнение по темата...