Случайна тема: Излезе nLite v1.0 Final
RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Съобщение до медиите от BSA!
  Поредния напълно БЕЗПОЛЕЗЕН долнопробен PR целящ сплашване на обикновения юзър, които например си е купил наскоро компютър само за да гледа новите филми, да слуша MP3ки и да ползва Интернет за чат или запознанства. Текста на съобщението до медиите НЕ дава никаква полезна информация и дори НЕ става за публикуване в нормална медия, поради простата причина че не става ясно нищо друго освен, че са били арестувани двама "ПИРАТИ" 😛

  Следва цитат на съобщението:

  ГДБОП ПРЕУСТАНОВИ РАБОТАТА НА ДВА СЪРВЪРА
  ПРЕДЛАГАЩИ ДОСТЪП ДО НЕЛЕГАЛНО СЪДЪРЖАНИЕ

  В началото на седмицата в изпълнение на стратегията за ограничаване на незаконното съдържание в Интернет, служители на ГДБОП проведоха специализирани акции, в резултат на които бе преустановена работата на два файл-сървъра за възпроизвеждане и разпространение на незаконно съдържание в мрежата.

  В резултат на полицейско разследване бе установено, че върху файл-сървър, находящ се в столицата, е качен и предоставян за свободно сваляне от неограничен брой потребители голям обем файлове с музика, филми и бизнес софтуер без разрешението на компаниите правоносители за това. В резултат от извършената специализирана полицейска операция на 11 декември 2006 г. сървърът и две компютърни конфигурации с нелицензиран софтуер са иззети, а срещу техния собственик е образувано дознание за престъпление по чл. 172а от НК на Р България.

  По време на друга специализирана проверка от 12 декември 2006 г. служителите на ГДБОП достигнаха и до краен потребител, опериращ от Велико Търново и Ловеч, на чийто сървър бяха открити файлове с незаконно съдържание – музика, филми и софтуер, предоставени за свободен даунлоуд. По случая е образувано дознание, а сървърът е иззет като доказателство.

  След известно затишие, предизвикано от структурните промени в МВР, последните проверки на сектор „Компютърни престъпления” към ГДБОП идват като доказателство за политиката на правителството, насочена към превръщането на Интернет в безопасна и законосъобразна среда за бизнес и комуникации.

  Същевременно в началото на декември СИБС стартира своята кампания „БЕЗ РИСК”, насочена към малкия и среден бизнес и целяща доброволно легализиране на използвания софтуер посредством ефективно управление на софтуерните активи на търговските дружества.

  Вашето мнение по темата...