RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  “Продължават проверките за нелицензиран софтуер в София”
  Следва интересен цитат на PR материал, генериран и изпратен от компанията Arsis Consulting.

  На 21 септември, 2007 г. служители на сектор „Икономическа полиция” при II-ро РПУ-СДП към МВР със съдействието на Сдружението на издателите на бизнес софтуер – СИБС/BSA, извършиха специализирана проверка за легитимността на използвания софтуер в офиса на софийската фирма „А.” ООД.

  Към момента на проверката в офиса на дружеството, върху пет компютърни конфигурации в работен режим са открити множество нелицензирани копия на компютърни програми – собственост на компании – членки на Сдружението. За инсталирания върху компютърните системи софтуер – MS Windows XP Pro, MS Windows 98, MS Office 2000 и MS Office 2002, Adobe Photoshop Album Starter, Symantec Norton Anti-Virus 2005, Flex Type 3.2, Акт Софт Кирила 2003 и др. – не са представени документи, удостоверяващи законосъобразното му придобиване и използване.

  Компютърните системи са иззети от полицията като доказателства за образуване на дознание по описа на Икономическа полиция при II-ро РПУ- СДП за престъпление срещу интелектуална собственост.

  Смешни неща разбира се не липсват, като например липса на документи за безплатен софтуер, какъвто например е Adobe Photoshop Album Starter Edition. Изтеглете си напълно безплатно Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.2, като това е програма, която често се разпространява безплатно и в комплект към скенери, принтери и цифрови фотоапарати… 😉

  9 коментара за ““Продължават проверките за нелицензиран софтуер в София””

  Вашето мнение по темата...