Случайна тема: Firefox Download Day 2008
RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Плосък HDMI кабел, просто но гениално решение
  flat-hdmi-cable-1

  Намирането на по-дълъг 5-метров HDMI кабел в по-традиционни и леснодостъпни магазини не винаги е лесна задача, която най-често приключва с покупката на евтин и не особено читав кабел, които при лек напън на конектора отива за боклука. За сметка на това почти случайното попадане на алтернативен кабел, които също не е особено скъп се оказа попадение в десетката… става дума за плоския HDMI кабел на Roline (на снимката по-горе).


  flat-hdmi-cable-2

  Плосък, явно идеята е заимствана от лентовите кабели, но тънък и доста гъвкав, благодарение на което прокарването му в тесните процепи между мебелите и дори под килим става с лекота, без да остават следи, че сте пуснали кабел. Направо се учудвам, как скъпите и реномирани марки все още не са се сетили да използват тази идея, а продължават да си бутат кръглите и не особено гъвкави кабели, като за сметка на това например залагат на гъвкави HDMI конектори.


  flat-hdmi-cable-3

  Плоският HDMI кабел успешно замести стария евтин боклук, който беше толкова зле направен, че не изкара и месец… но пък за 5 метров HDMI кабел за под 20 лева, човек не трябва и да има твърде големи очаквания. За сметка на това новия плосък кабел се надявам да изкара доста по-дълго време без никакви грижи, така, както е прокаран и реално се вижда само отзад при конекторите на телевизора и при видеоизходите на компютъра. Така че определено съм доволен и мога да препоръчам този кабел на всеки, които трябва да прокарва по-дълъг HDMI кабел от метър и половина за връзка между компютъра и телевизора…

  5 коментара за “Плосък HDMI кабел, просто но гениално решение”

  Вашето мнение по темата...