Случайна тема: Купете си Windows 1.0 само за $99
RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Как да разширим възможностите на своя цифров фотоапарат
  magic-lantern-canon


  Потребителите на цифрови фотоапарати с марка Canon като че ли са най-активни що се отнася до разширяване на стандартните възможности на техниката за заснемане на цифрови фотографии, а вече дори и на видео. Проектът CHDK е един от примерите за това, като неговата идея е да направи по-функционални така наречените “сапунерки” или с други думи компактните цифрови фотоапарати на Canon…

  Сега обаче искам да насоча вниманието ви към неговият “по-голям брат” наречен Magic Lantern е насочен по-скоро към собствениците на по-високия клас огледално-рефлексни (DSLR) решения на Canon, като например моделите 550D, 60D, 600D, 50D, 500D и 5D MkII. Проектът Magic Lantern е стартиран с идеята най-вече да помогне за разширяването на видео функционалността на DSLR фотоапаратите на Canon, които покрай излизането на 5D Mark II неочаквано се превърнаха в особено интересни не само за цифровите фотографи, но също така и за хората снимащи видео. Разбира се Magic Lantern има какво да предложи и на фотографите като допълнителни полезни екстри, с изключение на Canon 5D Mark II, защото там акцентът е изцяло поставен върху видео възможностите на апарата. Най-хубавото на Magic Lantern е че то може да бъде качен на флаш картата и да бъде зареждан само когато ви е необходим, тъй като реално това не е постоянен фирмуер, подменящ стандартния софтуер на апарата, а по-скоро резидентна добавка към стандартния фирмуер.

  Освен тези два проекта за потребители на цифрови фотоапарати на Canon, има и още един, който може да е интересен на собствениците на продукти на Panasonic и по-специално на GH1 и GH2 апаратите на компанията, които благодарение на PTool софтуера за модификация на фирмуера могат да бъдат променени генерално като функционалност и да им бъдат “отключени” много нови и интересни възможности. И тук подобно на проекта Magic Lantern при DSLR апаратите на Canon основен акцент е поставен върху възможностите на тези апарати на Panasonic да записват видео.

  3 коментара за “Как да разширим възможностите на своя цифров фотоапарат”

  Вашето мнение по темата...