RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  DICE+ електронно зарче и контролер за игри
  dice-plus-1

  От доста време не бях попадал на нещо интересно и иновативно под формата на нестандартен контролер за игри, и ето, че се появи DICE+ (Dice Plus) – електронно зарче и контролер за виртуални игри на таблет (или смартфон с по-голям екран). Зарчето идва със софтуер за двете основи мобилни платформи Android и iOS, като въпросния софтуер осигурява комуникацията и достъпа до игрите, които са специално разработени за него (засега всички са напълно безплатни). На практика DICE+ е нещо като мост между типичните настолни игри, в които няма нищо дигитално и все по-модерните дигитални мобилни устройства, които стават неразделна част от нашето ежедневие.


  dice-plus-2

  DICE+ е по-голямо от обикновено зарче, като вътрешността му буквално е натъпкана с електроника, която позволява двустранна комуникация между зарчето-контролер и таблета, на който е пусната някоя от съвместимите игри. Тоест зарчето не само подава номера или служи като триизмерен контролер за движение на виртуален обект, подавайки информация към таблета, но също така дава и визуална информация, която не се изразява само до показване ан хвърлената цифра в един цвят например. Това именно дава доста сериозен потенциал за използване на продукта за доста широк набор от игри и дори приложения за т.нар. добавена реалност, като вероятно тепърва ще излизат доста нови приложения за него.

  Добрата новина е, че от Ozone.bg вече приемат предварителни поръчки за DICE+ и цената е 79 лева. А след като лично тествах електронното зарче определено мога да кажа, че това е един от най-добрите аксесоари, които човек може да си купи за тези пари за своя Android-базиран таблет или iPad.

  Повече информация за DICE+ контролер за настолни игри в Ozone.bg…

  Вашето мнение по темата...