RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
 • За контакти
 • Кой е Bloody?
 •  

  Внимателно с италианците в eBay!
  italy-flag.jpg

  Макар че от много време съм активен потребител на eBay до скоро не ми се беше налагало да имам вземане-даване с италианци, но за сметка на това бях забелязал на доста места, че Италия е включена в списъка със страни, до които не се доставя. Беше ми интересно защо, но не чак толкова, че да се разровя да търся информация по въпроса, поне не докато не ми се наложи лично да се сблъскам с проблеми с потребители от въпросната страна, но ето, че и това се случи. След известно ровене в интернет се оказа, че отказа за доставка от много продавачи от целия свят до Италия се дължи на твърде много проблеми с потребители в тази страна, като не за всички са виновни крайните клиенти, които купуват, но не липсват и такива. Изглежда пощенската система в страната е отвратителна и при по-евтина доставка с нормална поща шанса да не си получиш поръчката, ако живееш в Италия е едва ли не 50:50, а аз си мислех, че у нас има какво още да се желае от пощенските услуги. Всъщност напоследък съм доста доволен от нашите пощи като цяло, защото доста често ми се налага да прибягвам до техните услуги и като цяло не съм имал никакви по-сериозни проблем, но да се върна на темата за Италия.

  Изглежда при използване на по-скъп метод за доставка на продукти до Италия, да кажем с куриерска фирма, нещата се оправят, но не винаги високата цена на куриерите е оправдана и много зависи какво точно се изпраща. Именно поради тази причина и голяма част от хората продаващи по-сериозно през eBay като цяло са отрязали доставките до страната, за да си спестят излишни проблеми, главоболия и най-вече финансови загуби. И тук стигаме до по-лошия момент, а именно факта, че италианците използващи eBay са съвсем наясно с качеството на техните пощенски услуги и проблемите при доставка с тях и не малка част от тези потребители се възползват от този факт. В резултат на това част от недобронамерените потребители докладват реално получени пратки като не получени, за да може от PayPal да им възстановят платената сума, при което продавача е на сериозна загуба.

  За щастие аз нямам все още негативен опит при опит за продажба на нещи и доставка в Италия, а и честно казано мисля да си спестя точно този момент от eBay Experience-а… Та така стигаме и до моя първи неприятен сблъсък с италиански продавач, а не купувач, на който от две седмици се опитвам да платя едни 41 Евро за търг, който спечелих, с помощта на PayPal, но опитите ми се оказват напълно напразни. Все не може да получи превода, защото явно акаунта му има някакви проблеми с PayPal и друг акаунт ми даде, и той по същия начин с временна неработоспособност по отношение на получаване на парични преводи. За изминалите две седмици минахме и през един диспут за неплатена стока, който беше бързо затворен след като се изясни ситуацията, защо аджеба аз все още не съм си платил това, което трябва. Само че на мен ми дойде до гуша и днес писах директно до eBay да се заемат и да намерят решение на проблема, пък било то и прекратяване на сделката, защото честно казано ми писна да ме мотае този италианец с разни неясни глупости и оправдания. Но вместо благодарение на този личен негативен опит да се откажа да имам повече вземане-даване с потребители на eBay от Италия, аз реших да направя втори опит, естествено с друг потребител, който засега се движи нормално, но да не избързвам… 😉

  Интересно дали някой друг има преки впечатления от eBay комуникция с италианци, да сподели и своя опит и най-вече дали се е сблъсквал в проблеми или всичко е минало съвсем гладко?

  4 коментара за “Внимателно с италианците в eBay!”

  Вашето мнение по темата...